EEN PAAR WOORDEN

OVER MIJ

OVER
MIJ

M’n hart als richtinggevend kompas

Mijn naam is Daniëlle Doeve en ik ben eigenaar Hartskracht en mede eigenaar van HeartFire. Ik ben getrouwd met Jeroen van Kemenade en moeder van zoon Roman en dochter Isobel en onze dieren Taiga en Tibbe. Ik voel me dankbaar voor zo’n mooi gezin en geniet van de reis die we met elkaar maken. Op diepere lagen kom ik thuis bij mezelf, als geliefde en als moeder.

Liefde is wat mij leidt
Liefde, verbinding en authenticiteit zijn voor mij belangrijke waarden. Mezelf helemaal welkom voelen met alles
wat er in me leeft en mezelf steeds dieper te herinneren wie ik ben en waarvoor ik hier gekomen ben. Iemand gaf
me eens terug dat hij mij ziet als vroedvrouw van de nieuwe tijd, een vroedvrouw van de ziel. Samen baren we
een nieuwe wereld waarin liefde leidend is en we weer in de juiste relatie leven met de natuur, de dieren en de
mensen om ons heen.

The beauty way

Ik houd van rituelen, vooral in de natuur en de magie die ik daarin ontmoet. Mijn sjamanendrums verbinden me met mijn eigen ritme en het ritme van de aarde en helpen om mezelf te gronden, leeg te maken en me te openen voor de stroom van het leven. Wat wil er via mij geboren worden? Mijn drums nodigen me uit om mijn zielsmissie te belichamen op aarde, mijn authentieke stem te ontdekken en om voluit van het leven te genieten en het te vieren.

Ik verbind graag met oude wijsheidstradities. Het diepe weten dat in ons allemaal aanwezig is; we hoeven het ons alleen te herinneren. De Hopi teachings die ik sinds anderhalf jaar ontvang helpen me te herinneren wie ik ben en wat mijn medicijn is. Vol verwondering en met een open hart bewandel ik dit pad en ontmoet daarbij prachtige zielsgenoten die ook het verlangen voelen om een nieuwe wereld te creëren waarin we in balans en in vrede met elkaar leven.

The most prevalent theme in the Hopi Spiritual Tradition is the concept of “relationship”. We are all “A Part of It.” Grandmother Medicine Song.

in het kort

mijn verhaal

Verbinding met mijn roeping

Al op jonge leeftijd ben ik door een intense levensgebeurtenis op zoek gegaan naar mijn wortels. Op 6-jarige leeftijd is mijn moeder na een lange periode van manisch-depressiviteit in een psychiatrische inrichting opgenomen en niet meer teruggekeerd in ons gezin. Dit heeft een diepe krater in mezelf geslagen en is tevens de voedingsbodem geweest voor mijn vindtocht naar heelheid en verbinding. Ten diepste verlang ik naar koestering, naar een veilige bedding waarin ik kan rusten. Dat is ook precies wat ik creëer tijdens de coachingssessies, de workshops, retreats en concerten die ik organiseer. Een veilige en gewijde ruimte waarin heling en transformatie kan plaatsvinden en mensen bij zichzelf thuis kunnen komen en zich verbinden met zichzelf en de mensen en wereld om hen heen.

Ik geloof
Dat ik geen groter geschenk
Kan ontvangen
Dan door de ander
Te worden gezien
Te worden gehoord
Te worden begrepen
En aangeraakt
Het grootste geschenk
Dat ik kan geven
De ander te zien
Te horen, te begrijpen
En aan te raken
Wanneer dat gebeurt
Voel ik dat er contact is gelegd

Virginia Satir

Verbinding met mijn werk

Ik heb 15 jaar voor Nuon gewerkt en daar veel mogen leren in verschillende functies die allemaal tot doel hadden om de verbinding tussen de organisatie, haar klanten en medewerkers te versterken.

Ik ontdekte steeds meer hoe belangrijk het is om vanuit je hart te leven en te werken. In 2008 heb ik samen met anderen collega’s de inspiratievilla opgezet. Een kantoorvilla hebben we getransformeerd tot een plek voor ontmoeting, mindfulness training, coaching en innovatiesessies. Erg vernieuwend voor die tijd.

In 2010 was de tijd gekomen om mijn eigen bedrijf Hartskracht op te richten. Ik heb de sprong gemaakt en het vertrouwde werkgeversnest verlaten en ben op eigen benen gaan staan als zelfstandig ondernemer. Bijzonder wat er op je pad komt als je het pad van je hart volgt. Ik had zelf nooit kunnen bedenken dat ik samen met Jeroen HeartFire zou oprichten en grote conscious concerts zou gaan organiseren. Een avontuurlijk pad!

“It’s impossible, said pride”
“It’s risky, said experience”
“It’s pointless, said reason”
“Give it a try, whispered the heart”

verbinding met mijn ontwikkeling

Ik ben van nature erg nieuwsgierig en leergierig en leg razendsnel verbindingen. Ik verlaat graag de gebaande paden om nieuwe wegen te verkennen. Zeker op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Mijn opleidingen ‘Professionele Communicatie’, ‘Systemisch werken’ en ‘Professionele begeleiding van organisaties’, die ik bij Phoenix Opleidingen in Utrecht heb gevolgd, voelen als een geschenk. Een stevige persoonlijke en professionele bodem. De community vrouwen van het leiderschapsprogramma ‘Coming Into Your Own’ hebben gezorgd voor een krachtige internationale ‘containment’ waarin ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen.

Sinds begin van dit jaar heb ik me verbonden met De Meditatietuin. Een krachtplek en groene oase in het hart van het Amstelpark in Amsterdam waar ik ook mijn sessies, workshops en city retreats ga geven. Wat een prachtige groep kindred spirits waar ik helemaal mezelf kan zijn en we elkaar helpen en bekrachtigen om ons volle potentieel te leven. Time is now!

Daarnaast heb ik verschillende mentoren, begeleiders en spirit guides en animals op mijn pad aangetroffen die me dichter bij mezelf brachten. I am coming into my own!

Dit ben ik. Wie ben jij? Ik ontmoet je graag!