FAMILIEOPSTELLINGEN & RITUEEL

Systemisch werk | Sjamanisme| Familie dynamieken

Wees Welkom

Tijdens deze dag nemen we je mee in de wereld van opstellingen en sjamanisme. We begeleiden 4 opstellingen en zullen samen een ritueel uitvoeren met betrekking tot onze voorouderlijnen. Of je een vraag inbrengt of niet, je zult veel over familiedynamieken, jouw herkomst en jouw plek ontdekken op deze dag.

 

Wat ga je ervaren?
Hoe je jouw plek in kunt nemen in jouw familie(systeem)
Wat de kracht van opstellingen is
Hoe de drum, zang en energiewerk dit veld nog meer verdiepen
Dat liefde weer gaat stromen op het moment dat blokkades in je systeem erkend zijn

 

Wat is een familie opstelling?

 

Een familie opstelling is een prachtige methode, die zicht- en voelbaar maakt wat er in jouw systeem speelt. Verborgen dynamieken worden helder. De opstelling geeft je nieuwe inzichten over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem.

Vanaf onze geboorte maken we deel uit van systemen zoals ons gezin, familie, vrienden, school, werk en land. Al deze systemen hebben hun eigen “regels en wetten”, soms expliciet, veelal impliciet. Deze systemen hebben invloed op ons, echter onze familie en de voorgaande generaties hebben een doorslaggevende invloed op hoe wij ons leven ervaren en leven. Bewust of onbewust zijn we loyaal aan ons familie systeem en houden we patronen in stand die niet meer dienen. Dit kan zich uiten in b.v. terugkerende conflicten, geen rust kunnen vinden, succes of faalangst, moeite hebben bij jezelf te blijven, het niet uiten van gevoelens etc.

Het Systemisch Werken, waaronder familie opstellingen, is ontwikkeld door Bert Hellinger. Hij heeft ontdekt dat er aantal principes binnen (familie)systemen zijn, te weten:

  • (Ver)binding: Iedereen heeft recht op een plek in het systeem en hoort erbij.
  • (Volg)orde: ordening, volgorde van geboorte / binnenkomst in het systeem.
  • Geven en Nemen: geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn.

Wanneer deze principes gerespecteerd worden, komt er rust in het systeem.

HOE WERKT EEN FAMILIEOPSTELLING?

De constellatie gebeurt aan de hand van een vraag die je inbrengt. We zullen de vraag kort verkennen, waarna je uit de groep, representanten kiest voor jezelf en je familieleden. Je plaatst deze representanten intuïtief in de ruimte. Het kan ook zijn dat representanten worden opgesteld voor ‘verlangen’, ‘werk’, ‘verdriet’, ‘ziekte’ e.d.. De representanten ervaren hoe het is om die plek in het systeem in te nemen. De kern van het probleem wordt inzichtelijk en je ervaart wat de invloed hiervan is op je huidige situatie. Hierdoor ontstaat ruimte voor acceptatie en verandering.

VOOR WIE IS EEN FAMILIEOPSTELLING?

Voor ieder, die graag een (terugkerend) thema of vraag wil onderzoeken en daarin een vol­gende stap wil zetten. Het kunnen vragen zijn die te maken hebben met jezelf, relaties, werk of jegezondheid. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Ook als je nog geen ervaring hebt met familie opstellingen.

Begeleiders:
De avonden en dagen worden begeleid door Daniëlle Doeve en Emma te Hierbrink.

Daniëlle Doeve:
“Ik ben Daniëlle. Ik werk als leiderschapscoach en facilitator en begeleid mensen 1-1 als in groepen op hun pad van van heling en transformatie. Mijn liefde voor familie opstellingen startte tijdens de 3-jarige opleiding bij Phoenix waar ik me vervolgens heb verdiept in familie en organisatie opstellingen. De waarachtigheid en de helende kracht van het opstellingenwerk raakt me keer op keer. Zowel in mijn eigen proces als in het proces van mijn coachees. Thuiskomen.

 

Emma Sini:
“Ik ben Emma. Ik werk als holistisch therapeut, zowel 1-1 als met groepen. Mijn liefde voor familieopstellingen begon tijdens mijn coach opleiding, waar ik me toen direct in ben gaan specialiseren. Opstellingen hebben mij ontzettend veel inzicht en verlossing gebracht. Dankzij opstellingen kijk voel ik compassie naar mijn ouders en waar zij vandaan komen, en voel ik me vrij om volledig mijn eigen weg te gaan.

 

Praktische informatie

 

Datum: 1 September 2021
Tijd: 19:00 tot 22:30 uur
Locatie: De Studio 4711, Frans Halsstraat 7, Amsterdam
Bijdrage:
Vraag inbrengen € 155,00
Representeren € 50,00

Ticket Familie opstellingen & Ritueel

ontdek de kracht van familie opstellingen

Meld je aan